Πλοήγηση: Αρχή Αθλητισμός Γραμματεία Αθλητικών Δρασ/των
pastarchives

Γραμματεία Αθλητικών Δραστηριοτήτων

Η Γραμματεία Αθλητικών Δραστηριοτήτων εδρεύει στο Δημοτικό Κολυμβητήριο (Κ. Βάρναλη & Ελαιών). Λειτουργεί καθημερινά 08:00 - 22:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5062961. Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 13:07
   

Δικαιολογητικά για την υποβολή αίτησης στις αθλητικές δραστηριότητες

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1). Στα αθλητικά τμήματα ενόργανη, ρυθμική, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, γυμναστική κατά την εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι πληροφορούνται το πρόγραμμα της δραστηριότητας που τους ενδιαφέρει και εφόσον συμφωνούν, συμπληρώνουν την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.
Η αίτηση συμμετοχής έχει ισχύ υπεύθυνης δήλωσης.
2). Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή είναι η εξόφληση προηγούμενων οφειλών.
3). Απόλυτη προτεραιότητα στις αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου έχουν οι δημότες και κάτοικοι Πετρούπολης. Οι ετεροδημότες εντάσσονται εάν υπάρχουν κενές θέσεις.
4). Για την εγγραφή στο τμήμα ρυθμικής γυμναστικής τα παιδιά πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 5ο έτος της ηλικίας τους.
5). Για την εγγραφή στο τμήμα ενόργανης γυμναστικής τα παιδιά πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 5ο έτος της ηλικίας τους.
6). Για την εγγραφή στο τμήμα βόλεϊ τα παιδιά πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 7ο έτος της ηλικίας τους (β΄ δημοτικού).
7). Για την εγγραφή στο τμήμα μπάσκετ τα παιδιά πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους (α΄ δημοτικού).
8). Για την εγγραφή στο τμήμα ποδοσφαίρου τα παιδιά πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους (α΄ δημοτικού).
9). Για την εγγραφή στο Δημοτικό Κολυμβητήριο (μικρή πισίνα) να έχουν συμπληρώσει το 4ο έτος της ηλικίας τους.
10) Για την εγγραφή στο Δημοτικό Γυμναστήριο να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.
11). Η εγγραφή ανηλίκου γίνεται από τους γονείς-κηδεμόνες σε αντίθετη περίπτωση απαιτείται εξουσιοδότηση.
12). Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμπληρώσει αιτήσεις για μέχρι δύο διαφορετικές αθλητικές δράσεις. Κάθε αίτηση εγγραφής αντιστοιχεί σε μία (1) δραστηριότητα
13). Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την καταβολή της συνδρομής, την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών πριν από το πρώτο μάθημα.
14). Τα χρήματα που εισπράττονται από συνδρομές - εγγραφές δεν επιστρέφονται.
15). Οι πληρωμές γίνονται τις πρώτες 10 μέρες κάθε μήνα και με έστω μία παρουσία- προπόνηση σε έναν μήνα γίνεται χρέωση ολόκληρου του μήνα.
16). Σε περίπτωση που ο συμμετέχων θέλει να διακόψει την παρακολούθηση αθλημάτων, οφείλει να δηλώσει εγγράφως τη διαγραφή του στη γραμματεία και μόνο της αθλητικής εγκατάστασης. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται δεδομένη η παρακολούθηση και είναι υποχρεωτική η εξόφληση των συνδρομών.
17). Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα δημοσιοποίησης φωτογραφιών και βίντεο των εκδηλώσεων των αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Για την εγγραφή στις αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου Πετρούπολης είναι απαραίτητο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητα; καθώς επίσης τα παρακάτω γενικά και ιατρικά δικαιολογητικά:

1) Γενικά Δικαιολογητικά:
 • Φωτοτυπία ενός λογαριασμού ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ) ή έντυπο Ε1 φορολογικής δήλωσης για προστατευόμενα μέλη ή σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα ανωτέρω βεβαίωση κατοικίας από το Δήμο. Για τους δημότες γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικού από την υπηρεσία. - Το βιβλιάριο υγείας των εμβολίων για παιδιά (όπου απαιτείται).
 • Δύο μικρές φωτογραφίες.
 • Ο αριθμός ΑΜΚΑ και Α.Φ.Μ. του αιτούντα.
2) Ιατρικά Δικαιολογητικά:

 • Για τα αθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ, ρυθμική, γυμναστική και ποδόσφαιρο: Για παιδιά έως 12 ετών, απαιτείται βεβαίωση παιδιάτρου που να βεβαιώνει ότι το παιδί μπορεί να συμμετέχει στο συγκεκριμένο άθλημα ενώ για παιδιά από 12 ετών και πάνω, απαιτείται βεβαίωση από καρδιολόγο που να βεβαιώνει ότι το παιδί μπορεί να συμμετέχει στο συγκεκριμένο άθλημα.
 • Επιπλέον, για το τμήμα ποδοσφαίρου και προκειμένου τα εγγεγραμμένα παιδιά να συμμετέχουν σε τουρνουά και αγώνες, απαιτείται πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία (παρέχεται από τα Κ.Ε.Π και θα λειτουργεί ως ταυτότητα του παιδιού στους αγώνες).
 • Για το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής: Για όλες τις ηλικίες, απαιτείται βεβαίωση καρδιολόγου που να βεβαιώνει ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής.
 • Για το κολυμβητήριο: Για παιδιά έως 12 ετών, απαιτείται βεβαίωση παιδιάτρου που να βεβαιώνει ότι το παιδί μπορεί να συμμετέχει στην κολύμβηση. Για παιδιά από 12 ετών και πάνω, και για τους ενήλικες απαιτείται βεβαίωση από καρδιολόγο, δερματολόγο και γυναικολόγο (για τις γυναίκες) που να βεβαιώνουν ότι ο αθλούμενος μπορεί να συμμετέχει στην κολύμβηση.
 • Για το δημοτικό γυμναστήριο: Βεβαίωση καρδιολόγου που να βεβαιώνει ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στα προγράμματα γυμναστικής.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (όπου απαιτούνται):
 • Για τους φοιτητές, φωτοτυπία τριπτύχου ή φοιτητικό πάσο.
 • Για τους ανέργους, προσκόμιση αποδεικτικού ανανέωσης ανεργίας, το οποίο θα ανανεώνεται και θα κατατίθεται εκ νέου μετά τη λήξη του.
 • Για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, προσκόμιση βεβαίωσης από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας με την οποία δύνανται να εγγραφούν και να συμμετέχουν δωρεάν, μέχρι δύο μέλη της οικογένειας, σε -έως- δύο δραστηριότητες.
 • Για τους ωφελούμενους του Κ.Ε.Α κατοίκους του δήμου μας παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν εγγραφής σε δύο δραστηριότητες (αθλητικές ή πολιτιστικές).
 • Για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες (αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικο οικογενειακής κατάστασης από την υπηρεσία) που εγγράφουν όλα τα παιδιά τους στις αθλητικές δραστηριότητες το ένα είναι δωρεάν και μπορεί να παρακολουθήσει έως δύο αθλήματα.
 • Για τα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, γνωμοδότηση υγειονομικής επιτροπής.
 • Οι ιατρικές βεβαιώσεις, όπου απαιτούνται, πρέπει να είναι πρωτότυπες και όχι φωτοτυπίες. Θα πρέπει σε αυτές να αναφέρονται τυχόν εγχειρίσεις, σε χρόνιες ασθένειες η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεται και όποια άλλη πληροφορία αφορά την ασφάλεια του συμμετέχοντα.
 • Για τις γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, απαιτείται οπωσδήποτε βεβαίωση του Γυναικολόγου τους, που να βεβαιώνει ότι η ενδιαφερόμενη μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα για το οποίο ενδιαφέρεται.
   

ΕΓΓΡΑΦΕΣ στα Αθλητικά τμήματα 2019-2020 του Δήμου Πετρούπολης

Οι εγγραφές στα δημοτικά τμήματα μαζικού αθλητισμού μπάσκετ, βόλεϊ, ενόργανης, ρυθμικής, ποδόσφαιρου  για το σχολικό έτος 2019-2020 θα γίνουν ως έξης:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι εγγραφές στο τμήμα ποδοσφαίρου θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 9/9/2019 έως την Παρασκευή 20/9/2019, ώρες 12.00-17.00, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολής.

Οι προπονήσεις  θα ξεκινήσουν στις 23/9/2019.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ  ΒΟΛΕΪ

Οι εγγραφές στα τμήματα μπάσκετ κα βόλεϊ  θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 9/9/2019 έως την Παρασκευή 27/9/2019, ώρες 17.30-20.30, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Παξιμαδάς.

Οι προπονήσεις  θα ξεκινήσουν στις 30/9/2019.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ και ΡΥΘΜΙΚΗ

Οι εγγραφές  στα τμήματα ενόργανης και ρυθμικής θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 9/9/2019  έως την Παρασκευή 27/9/2019, ώρες 17.30-20.30, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Παξιμαδάς, εκτός της Τετάρτης 25/9/2019 που θα γίνει η κλήρωση για τα νέα μέλη.

Οι προπονήσεις  θα ξεκινήσουν στις 30/9/2019.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Για τα παιδιά που θέλουν να εγγραφούν για πρώτη φορά στα τμήματα ενόργανης-ρυθμικής(αρχάρια), η διαδικασία εγγραφών θα γίνει με κλήρωση ως εξής:

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέλθουν για αίτηση συμμετοχής στην κλήρωση και αριθμό πρωτόκολλου από την Δευτέρα 9/9/19 έως την Παρασκευή 20/9/19 και ώρες 17.30-20.30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Παξιμαδάς. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/9/2019 στις 18.00 (σε χώρο που θα ανακοινωθεί). Τα αποτελέσματα της κλήρωσης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του δήμου και στους πίνακες ανακοινώσεων του κλειστού γυμναστηρίου Ν. Παξιμαδάς με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης και όχι με ονοματεπώνυμο.

Όσοι κληρωθούν θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους όταν ανακοινωθεί η έναρξη των τμημάτων στην ιστοσελίδα του δήμου και στους πίνακες ανακοινώσεων του κλειστού γυμναστηρίου Ν. Παξιμαδάς, καθώς για την υλοποίηση των προπονήσεων των νέων τμημάτων θα διατεθεί προπονήτρια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η κλήρωση αφορά τις παρακάτω νέες εγγραφές:

Για το τμήμα της ενόργανης:

25 θέσεις, κορίτσια και αγόρια (5-7 ετών)

και 25 θέσεις, κορίτσια και αγόρια (8-12 ετών).

Για το τμήμα της ρυθμικής:

20 θέσεις, κορίτσια νήπια που έχουν κλείσει τα 5 έτη

και 20 θέσεις για κορίτσια Α’ δημοτικού.

Προσοχή: Για τις τάξεις  Β΄ έως και ΣΤ’ δημοτικού που επιθυμούν να εγγραφούν για πρώτη φορά στο τμήμα ρυθμικής θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και θα ενταχθούν άμεσα στα υπάρχοντα τμήματα των αντίστοιχων ηλικιών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Ιούλιος 2019 08:10
   

Γενικές Υποχρεώσεις Αθλουμένων

1). Οι αθλούμενοι και οι κηδεμόνες τους οφείλουν να τηρούν τους κανόνες λειτουργίας των αθλητικών χώρων και να συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις που υπάρχουν στον πίνακα ανακοινώσεων.
2). Οι γονείς επιβαρύνονται το κόστος συμμετοχής των στολών για την ετήσια εκδήλωση των τμημάτων ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής. 3). Οι αθλούμενοι οφείλουν να φροντίζουν, να σέβονται και να διατηρούν καθαρούς τους χώρους της αθλητικής εγκατάστασης & των αποδυτηρίων.
4). Οι αθλούμενοι οφείλουν να φέρουν πάντα μαζί τους την αθλητική τους ταυτότητα και να την παραδίδουν στον υπεύθυνο καθηγητή φυσικής αγωγής.
5). Οι αθλούμενοι έχουν την ευθύνη των προσωπικών τους αντικειμένων.
6). Τα ανήλικα παιδιά θα τα φέρνουν και θα τα παραλαμβάνουν έγκαιρα οι γονείς - κηδεμόνες. Επισημαίνεται ότι είναι υποχρεωτική η παρουσία των γονέων - κηδεμόνων κατά την αποχώρηση των παιδιών από το μάθημα.
8). Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Πετρούπολης.
9). Οι αθλούμενοι οφείλουν να μεριμνούν εγκαίρως για την ανανέωσή των ιατρικών βεβαιώσεων Ειδικότερα για το δημοτικό κολυμβητήριο 10). Απαγορεύεται αυστηρώς η κολύμβηση αν δεν έχουν μεσολαβήσει τρεις(3) ώρες από το τελευταίο 7 γεύμα (τροφή, γάλα, αναψυκτικά, χυμούς)
11). Οι αθλούμενοι του κολυμβητηρίου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με σκουφάκι, μαγιό (ολόσωμο για τις γυναίκες ή αθλητικό μπικίνι), μπουρνούζι ή πετσέτα και σαγιονάρες.
12). Απαραίτητο είναι το ντους πριν και μετά την κολύμβηση.
13). Οι προπονήσεις είναι 3 φορές την εβδομάδα και όταν χάνονται δεν αναπληρώνονται.
14). Οι ιατρικές γνωματεύσεις είναι ετήσιας ισχύος για τον γενικό πληθυσμό και πρέπει να βεβαιώνουν ότι οι αιτούντες είναι υγιείς, δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων και μπορούν να ασκηθούν στο άθλημα της κολύμβησης σε υπαίθρια κολυμβητική δεξαμενή. Οι ιατρικές γνωματεύσεις πρέπει να έχουν ημερομηνία κοντινή (εντός 2 μηνών) σε σχέση με την ημερομηνία εγγραφής στο κολυμβητήριο. Πιο συγκεκριμένα οι καρδιολογικές ιατρικές γνωματεύσεις έχουν ισχύ ενός έτους για το γενικό πληθυσμό και 6 μηνών για τους ειδικούς πληθυσμούς και για τα άτομα άνω των 50 ετών, ενώ θα πρέπει να βεβαιώνουν ότι οι αιτούντες είναι υγιείς και μπορούν να αθληθούν στο άθλημα της κολύμβησης.
Ειδικοί πληθυσμοί: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι έχουν βεβαρημένο οικογενειακό ή ατομικό καρδιολογικό ιστορικό και τα άτομα τα οποία έχουν έναν ή περισσότερους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιοπάθειας, όπως υπέρταση, περιττά κιλά, σακχαρώδη διαβήτη, κάπνισμα κ.τ.λ. Άτομα τα οποία θα απέχουν από την κολύμβηση για χρονικό διάστημα περισσότερο από 4 μήνες ανεξαρτήτως αν είναι στο γενικό πληθυσμό ή ειδικό πληθυσμό ακόμα και αν ισχύει η βεβαίωσή τους υποχρεούνται να ξαναφέρουν βεβαίωση καρδιολόγου. Για αποχή από την κολύμβηση για διάστημα μικρότερο των 4 μηνών υποχρεούνται να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας τους 4 αυτούς μήνες που έπρεπε να σταματήσουν.
15
). Σε περίπτωση οποιουδήποτε ιατρικού συμπτώματος ή ιατρικής πάθησης που μπορεί να επηρεάσει την σωστή και ασφαλή προπόνηση των αθλουμένων κρίνεται απαραίτητο και υποχρεωτικό να ενημερώνεται ο γιατρός του κολυμβητηρίου από τον αθλούμενο (ενήλικα) ή από τους γονείς- κηδεμόνες (ανήλικοΑΜΕΑ). Οι αθλούμενοι οφείλουν να μεριμνούν εγκαίρως για την ανανέωσή των ιατρικών βεβαιώσεων.
Δεν επιτρέπεται η είσοδος των αθλουμένων στην κολυμβητική δεξαμενή εφόσον δεν είναι σε ισχύ οι ιατρικές τους βεβαιώσεις.

Πριν από την υποβολή της αίτησης, ο ενδιαφερόμενος καλείται να λάβει γνώση για τις υποχρεώσεις συμμετοχής, σε έγγραφο το οποίο κατατίθεται υπογεγραμμένο από τον αιτούντα μαζί με την αίτηση και χωρίς το οποίο η αίτηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Ιούλιος 2019 08:43
   
dimos-petroupolis
odeio logo mikro
dramatiki

Η Φιλαρμονική μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2019

Η δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων

Έργα από έκθεση εργαστηρίου αγιογραφίας 2019

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Δημοτικού Ωδείου

Συνεργασίες