Πλοήγηση: Αρχή Πολιτισμός Φιλαρμονική
Η Φιλαρμονική του Δήμου Πετρούπολης

Ταυτότητα Φιλαρμονικής

Η Φιλαρμονική  ιδρύθηκε το 1964 έπειτα από πρωτοβουλία παραγόντων του Συλλόγου Πελοποννησίων και στεγάστηκε στην βιβλιοθήκη του συλλόγου λειτουργώντας υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Αθανασίου Μπιρμπίλη.
Αργότερα την ευθύνη λειτουργίας ανέλαβε η τότε Κοινότητα Πετρούπολης και στη συνέχεια η Φιλαρμονική αποτέλεσε το πρώτο τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης.
Σήμερα λειτουργεί ως μουσικό εργαστήρι δίνοντας την δυνατότητα στα μέλη της να έρθουν σε επαφή με την μουσική και να διδαχθούν κάποιο από τα όργανα μπάντας, χάλκινα μουσικά όργανα, ξύλινα πνευστά ή κρουστά, καθώς επίσης και να συμμετέχουν σε ποικίλα μουσικά σύνολα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 12:45
   
Χριστούγεννα 2005

Λειτουργία Φιλαρμονικής

Σήμερα η Φιλαρμονική αριθμεί περισσότερα από 80 μέλη, κατ’ εξοχήν μαθητές, φοιτητές και ερασιτέχνες μουσικούς, με υπεύθυνο λειτουργίας και διδασκαλίας τον μαέστρο Δημήτρη Καμαριανάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Εθν. Αντίστασης 61) κάθε Τετάρτη 19:00 – 21:00.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Αύγουστος 2015 08:24
   
Από τη συνάντηση Νέων στη Βουλγαρία

Δράσεις Φιλαρμονικής

Ο παιδαγωγικός και πολιτιστικός ρόλος της φιλαρμονικής συνδυάζεται με τις δημόσιες εμφανίσεις της σε εκδηλώσεις του Δήμου, στους εορτασμούς Εθνικών επετείων, σε λιτανείες και σε σχολικές γιορτές.
Επίσης έχει συνεργαστεί με τα χορευτικά τμήματα και με τις θεατρικές ομάδες του Δήμου σε εκδηλώσεις.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Αύγουστος 2015 08:24
   
dimos-petroupolis
odeio logo mikro
dramatiki

Η Φιλαρμονική μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2019

Η δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων

Έργα από έκθεση εργαστηρίου αγιογραφίας 2019

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Δημοτικού Ωδείου

Συνεργασίες