Πλοήγηση: Αρχή Πολιτισμός Εικαστικά Εικαστικό Εργαστήριο Ενηλίκων
eikastika-enilikon-1

Λειτουργία Εικαστικού Εργαστηρίου Ενηλίκων

Το Εικαστικό Εργαστήριο Ενηλίκων ιδρύθηκε το 2003. Συμμετέχουν πάνω από 80 ενήλικες μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών. Η διδακτική ώρα διαρκεί 120 λεπτά. Το πρόγραμμα διδασκαλίας αποτελείται από το θεωρητικό μέρος (εισαγωγή και σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία της Τέχνης) και το πρακτικό μέρος που περιλαμβάνει ελεύθερο σχέδιο- σύνθεση και ποικίλες τεχνοτροπίες χρώματος (αναπαράσταση εκ του φυσικού, Ιμπρεσιονισμός, φωτορεαλισμός, κολάζ).
Επίσης, κατευθύνσεις δίνονται και σε πιο σύγχρονες εικαστικές πρακτικές που αφορούν πειραματισμούς στον τρισδιάστατο χώρο με νέα μέσα και υλικά (γλυπτικές εγκαταστάσεις). Διδάσκει ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.
Το εργαστήριο στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης. Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 12:53
   
eikastika-enilikon-2

Στόχοι του Εικαστικού Εργαστηρίου Ενηλίκων

Προτεραιότητα του Εικαστικού εργαστηρίου ενηλίκων είναι να μπορέσει να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών διευρύνοντας τον χώρο λειτουργίας και αναβαθμίζοντας την υλικοτεχνική του υποδομή. Με αυτό τον τρόπο καλύπτεται ο πρώτος στόχος μας, η συνθετική διδασκαλία των εικαστικών. Η συνεργασία των τεχνών, που έχει ρίζες στη αρχαία ελληνική παράδοση, αποτελεί πλέον την σύγχρονη διεθνή εικαστική πραγματικότητα. Με τη συμβολή των άλλων εργαστηρίων του Δήμου μας, το Εικαστικό Εργαστήριο Ενηλίκων μπορεί να εξελιχθεί έτσι σε ένα φορέα Πολιτισμού με καλλιτεχνική παραγωγή ικανή να δημιουργήσει συνεργασίες σε εικαστικά δρώμενα και εκθέσεις με άλλους Δήμους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 12:54
   
Ετήσια Έκθεση 2009

Εκθέσεις Εικαστικού Εργαστηρίου

Το Εικαστικό Εργαστήριοπραγματοποιεί ετήσιες εκθέσεις παρουσίασης της καλλιτεχνικής παραγωγής του Εργαστηρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο του Θεάτρου Πέτρας και στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου. Συμμετέχει σε πανελλήνιες εκθέσεις. Έργα του εργαστηρίου εκτίθενται σε χώρους του Πολιτιστικού και του Πνευματικού Κέντρου, καθώς και στη "Μικρή Πινακοθήκη" της Στέγης Πολιτισμού "Γιάννης Ρίτσος"
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 12:54

Περισσότερα

   

Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Πέτρας 2018 (ΙΟΥΛΙΟΣ)

2018-festival

Πρόγραμμα θερινού Κινηματογράφου 2018

cine18 δείτε το πρόγραμμα......

Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας 2018

2018fmd δείτε το πρόγραμμα...

Έργα από έκθεση εργαστηρίου κεραμικής

Έργα ενηλίκων εικαστικού εργαστηρίου

Μακέτες εικαστικού εργαστηρίου

Κατασκευές εικαστικού εργαστηρίου

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Δημοτικού Ωδείου

Δήμος Πετρούπολης

Δήμος Πετρούπολης

Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης

odeio logo mikro

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης

dramatiki

Συνεργασίες