Πλοήγηση: Αρχή Πολιτισμός Εικαστικά Εικαστικό Εργαστήριο Ενηλίκων
alt

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019-2020

Για τα τμήματα των Εικαστικών, τα μαθήματα αρχίζουν από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.
Πριν από την παρακολούθηση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες εγγράφονται στο Πολιτιστικό Κέντρο, Γραμματεία Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, 1ος όροφος, προκειμένου να αποκτήσουν την κάρτα συμμετοχής. Απαραίτητη μία φωτογραφία για την έκδοση της κάρτας συμμετοχής. Ώρες Γραμματείας για το κοινό: Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 9-2, Τρίτη 3-8 το απόγευμα, Παρασκευή 9-1 το πρωί. 
Τα τμήματα έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα: 20.00 - 22.30.
Τετάρτη: 13.00-15.00, 15.00 - 17.00 & 17.00 -19.00.
Σάββατο: 16.00 - 18.00.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο Εικαστικών, Πνευματικό Κέντρο, Μπουμπουλίνας & Αθανασίου Διάκου, 3ος όροφος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2019 12:23
   
eikastika-enilikon-1

Λειτουργία Εικαστικού Εργαστηρίου Ενηλίκων

Το Εικαστικό Εργαστήριο Ενηλίκων ιδρύθηκε το 2003. Συμμετέχουν πάνω από 80 ενήλικες μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών. Η διδακτική ώρα διαρκεί 120 λεπτά. Το πρόγραμμα διδασκαλίας αποτελείται από το θεωρητικό μέρος (εισαγωγή και σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία της Τέχνης) και το πρακτικό μέρος που περιλαμβάνει ελεύθερο σχέδιο- σύνθεση και ποικίλες τεχνοτροπίες χρώματος (αναπαράσταση εκ του φυσικού, Ιμπρεσιονισμός, φωτορεαλισμός, κολάζ).
Επίσης, κατευθύνσεις δίνονται και σε πιο σύγχρονες εικαστικές πρακτικές που αφορούν πειραματισμούς στον τρισδιάστατο χώρο με νέα μέσα και υλικά (γλυπτικές εγκαταστάσεις). Διδάσκει ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.
Το εργαστήριο στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης. Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 12:53
   
eikastika-enilikon-2

Στόχοι του Εικαστικού Εργαστηρίου Ενηλίκων

Προτεραιότητα του Εικαστικού εργαστηρίου ενηλίκων είναι να μπορέσει να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών διευρύνοντας τον χώρο λειτουργίας και αναβαθμίζοντας την υλικοτεχνική του υποδομή. Με αυτό τον τρόπο καλύπτεται ο πρώτος στόχος μας, η συνθετική διδασκαλία των εικαστικών. Η συνεργασία των τεχνών, που έχει ρίζες στη αρχαία ελληνική παράδοση, αποτελεί πλέον την σύγχρονη διεθνή εικαστική πραγματικότητα. Με τη συμβολή των άλλων εργαστηρίων του Δήμου μας, το Εικαστικό Εργαστήριο Ενηλίκων μπορεί να εξελιχθεί έτσι σε ένα φορέα Πολιτισμού με καλλιτεχνική παραγωγή ικανή να δημιουργήσει συνεργασίες σε εικαστικά δρώμενα και εκθέσεις με άλλους Δήμους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 12:54
   
Ετήσια Έκθεση 2009

Εκθέσεις Εικαστικού Εργαστηρίου

Το Εικαστικό Εργαστήριοπραγματοποιεί ετήσιες εκθέσεις παρουσίασης της καλλιτεχνικής παραγωγής του Εργαστηρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο του Θεάτρου Πέτρας και στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου. Συμμετέχει σε πανελλήνιες εκθέσεις. Έργα του εργαστηρίου εκτίθενται σε χώρους του Πολιτιστικού και του Πνευματικού Κέντρου, καθώς και στη "Μικρή Πινακοθήκη" της Στέγης Πολιτισμού "Γιάννης Ρίτσος"
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 12:54

Περισσότερα

   
dimos-petroupolis
odeio logo mikro
dramatiki

Η Φιλαρμονική μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2019

Η δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων

Έργα από έκθεση εργαστηρίου αγιογραφίας 2019

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Δημοτικού Ωδείου

Συνεργασίες