Πλοήγηση: Αρχή Πολιτισμός Χορός Παραδοσιακοί
triimero2011-1

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών, Ταυτότητα

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Πετρούπολης, ο βασικότερος φορέας πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας του, ιδρύθηκε το 1976. Αποτελεί ένα αξιόλογο εργαστήρι δημιουργίας και προβολής της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας. Στο διάστημα της λειτουργίας του ενέπνευσε και μετέδωσε σε χιλιάδες νέους και νέες την αγάπη για τον παραδοσιακό χορό και το τραγούδι, για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, για το λαογραφικό μας πλούτο, για την παραδοσιακή μας κληρονομιά. Διδάσκουν οι χοροδιδάσκαλοι: Κωνσταντίνα Λάμπου και Κυριακή Λαγουδάκη.  Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 Μάιος 2019 12:55

Περισσότερα

   
parad-mathima-1

Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών

Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα, στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες χορού του Δήμου μας, στην Αίθουσα Χρήστου Περπατάρη στο Β΄ ΚΑΠΗ Πετρούπολης, Κρήτης & Δωδεκαννήσου, 2ος όροφος και στην Αγ. Γλυκερίας 92 (ισόγειο).

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 13:00
   
diimero2013

Εμφανίσεις και συμμετοχές σε Φεστιβάλ

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Πετρούπολη για τον εορτασμό της Αποκριάς. Παρουσιάζει πολλά δρώμενα εν κινήσει, στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση, και επίσης ένα πρόγραμμα με αναβίωση εθίμων και δρώμενων, με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, σε μία τρίωρη εκδήλωση που ακολουθεί την παρέλαση, με συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής. 
Κάθε χρόνο, το καλοκαίρι, παρουσιάζει στο Θέατρο Πέτρας ένα διήμερο με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις συνοδεύονται από ζωντανή μουσική, με μια ορχήστρα που αποτελείται από κορυφαίους  οργανοπαίχτες.
Τέλος, μεγάλη είναι η συμμετοχή των χορευτικών ομάδων σε πλήθος φεστιβάλ και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 13:00
   

Διεθνείς Συμμετοχές

Ανάμεσα στις συμμετοχές των χορευτικών ομάδων μας, ξεχωρίζει το 11ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ στο Πλοβντίβ (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας (2004), η γιορτή της Ουνέσκο στην Τυνησία (καλοκαίρι 2005), το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού για παιδιά, στην Καρδίτσα, (Μάιος 2009), η διοργάνωση της Ουνέσκο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Ιούνιος 2009).   
Επίσης, έχουμε συμμετάσχει στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλορικών Χορών που γίνεται κάθε χρόνο στην Λευκάδα.
Κάθε χρόνο, τα τμήματα του χορευτικού μας, παίδων, εφήβων και ενηλίκων και του Κ.Α.Π.Η. συμμετέχουν σε φεστιβάλ που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα. Η έντονη δραστηριότητα του τμήματος δημιούργησε αγαστή σχέση με τον όμιλο Ουνέσκο Αθήνας και Πειραιά, στις εκδηλώσεις του οποίου το τμήμα συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 13:00
   

Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2019

Πρόγραμμα Θερινού Κινηματογράφου 2019

dimos-petroupolis
odeio logo mikro
dramatiki

Η Φιλαρμονική μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων

Έργα από έκθεση εργαστηρίου κεραμικής

Έργα ενηλίκων εικαστικού εργαστηρίου

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Δημοτικού Ωδείου

Συνεργασίες