Πλοήγηση: Αρχή Αθλητισμός Γραμματεία Αθλητικών Δρασ/των Γενικές Υποχρεώσεις Αθλουμένων

Γενικές Υποχρεώσεις Αθλουμένων

E-mail Εκτύπωση PDF
1). Οι αθλούμενοι και οι κηδεμόνες τους οφείλουν να τηρούν τους κανόνες λειτουργίας των αθλητικών χώρων και να συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις που υπάρχουν στον πίνακα ανακοινώσεων.
2). Οι γονείς επιβαρύνονται το κόστος συμμετοχής των στολών για την ετήσια εκδήλωση των τμημάτων ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής. 3). Οι αθλούμενοι οφείλουν να φροντίζουν, να σέβονται και να διατηρούν καθαρούς τους χώρους της αθλητικής εγκατάστασης & των αποδυτηρίων.
4). Οι αθλούμενοι οφείλουν να φέρουν πάντα μαζί τους την αθλητική τους ταυτότητα και να την παραδίδουν στον υπεύθυνο καθηγητή φυσικής αγωγής.
5). Οι αθλούμενοι έχουν την ευθύνη των προσωπικών τους αντικειμένων.
6). Τα ανήλικα παιδιά θα τα φέρνουν και θα τα παραλαμβάνουν έγκαιρα οι γονείς - κηδεμόνες. Επισημαίνεται ότι είναι υποχρεωτική η παρουσία των γονέων - κηδεμόνων κατά την αποχώρηση των παιδιών από το μάθημα.
8). Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Πετρούπολης.
9). Οι αθλούμενοι οφείλουν να μεριμνούν εγκαίρως για την ανανέωσή των ιατρικών βεβαιώσεων Ειδικότερα για το δημοτικό κολυμβητήριο 10). Απαγορεύεται αυστηρώς η κολύμβηση αν δεν έχουν μεσολαβήσει τρεις(3) ώρες από το τελευταίο 7 γεύμα (τροφή, γάλα, αναψυκτικά, χυμούς)
11). Οι αθλούμενοι του κολυμβητηρίου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με σκουφάκι, μαγιό (ολόσωμο για τις γυναίκες ή αθλητικό μπικίνι), μπουρνούζι ή πετσέτα και σαγιονάρες.
12). Απαραίτητο είναι το ντους πριν και μετά την κολύμβηση.
13). Οι προπονήσεις είναι 3 φορές την εβδομάδα και όταν χάνονται δεν αναπληρώνονται.
14). Οι ιατρικές γνωματεύσεις είναι ετήσιας ισχύος για τον γενικό πληθυσμό και πρέπει να βεβαιώνουν ότι οι αιτούντες είναι υγιείς, δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων και μπορούν να ασκηθούν στο άθλημα της κολύμβησης σε υπαίθρια κολυμβητική δεξαμενή. Οι ιατρικές γνωματεύσεις πρέπει να έχουν ημερομηνία κοντινή (εντός 2 μηνών) σε σχέση με την ημερομηνία εγγραφής στο κολυμβητήριο. Πιο συγκεκριμένα οι καρδιολογικές ιατρικές γνωματεύσεις έχουν ισχύ ενός έτους για το γενικό πληθυσμό και 6 μηνών για τους ειδικούς πληθυσμούς και για τα άτομα άνω των 50 ετών, ενώ θα πρέπει να βεβαιώνουν ότι οι αιτούντες είναι υγιείς και μπορούν να αθληθούν στο άθλημα της κολύμβησης.
Ειδικοί πληθυσμοί: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι έχουν βεβαρημένο οικογενειακό ή ατομικό καρδιολογικό ιστορικό και τα άτομα τα οποία έχουν έναν ή περισσότερους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιοπάθειας, όπως υπέρταση, περιττά κιλά, σακχαρώδη διαβήτη, κάπνισμα κ.τ.λ. Άτομα τα οποία θα απέχουν από την κολύμβηση για χρονικό διάστημα περισσότερο από 4 μήνες ανεξαρτήτως αν είναι στο γενικό πληθυσμό ή ειδικό πληθυσμό ακόμα και αν ισχύει η βεβαίωσή τους υποχρεούνται να ξαναφέρουν βεβαίωση καρδιολόγου. Για αποχή από την κολύμβηση για διάστημα μικρότερο των 4 μηνών υποχρεούνται να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας τους 4 αυτούς μήνες που έπρεπε να σταματήσουν.
15
). Σε περίπτωση οποιουδήποτε ιατρικού συμπτώματος ή ιατρικής πάθησης που μπορεί να επηρεάσει την σωστή και ασφαλή προπόνηση των αθλουμένων κρίνεται απαραίτητο και υποχρεωτικό να ενημερώνεται ο γιατρός του κολυμβητηρίου από τον αθλούμενο (ενήλικα) ή από τους γονείς- κηδεμόνες (ανήλικοΑΜΕΑ). Οι αθλούμενοι οφείλουν να μεριμνούν εγκαίρως για την ανανέωσή των ιατρικών βεβαιώσεων.
Δεν επιτρέπεται η είσοδος των αθλουμένων στην κολυμβητική δεξαμενή εφόσον δεν είναι σε ισχύ οι ιατρικές τους βεβαιώσεις.

Πριν από την υποβολή της αίτησης, ο ενδιαφερόμενος καλείται να λάβει γνώση για τις υποχρεώσεις συμμετοχής, σε έγγραφο το οποίο κατατίθεται υπογεγραμμένο από τον αιτούντα μαζί με την αίτηση και χωρίς το οποίο η αίτηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
 

Απόκριες 2020

dimos-petroupolis
odeio logo mikro
dramatiki

Η Φιλαρμονική μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2019

Η δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων

Έργα από έκθεση εργαστηρίου αγιογραφίας 2019

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Δημοτικού Ωδείου

Συνεργασίες