Πλοήγηση: Αρχή
Λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης για το Πάσχα

Λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης για το Πάσχα

Λόγω των εορτών του Πάσχα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πετρούπολης θα παραμείνει κλειστή την Τρίτη, 30 Απριλίου.
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλή Πρωτομαγιά!
ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019”

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019”

Ο βροχερός καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο για την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθλητική Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019”.

Πρόκειται για τον Λαϊκό Ανώμαλο Δρόμο “Αντιπτέραρχος Γ. Μπαλταδώρος”, που διοργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης και για τον Λαϊκό Ποδηλατικό Γύρο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο “Οδυσσέας”.

Αρκετοί αθλητές και αθλούμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν σε αγώνες παίδων, ενηλίκων και τρίτης ηλικίας, απολαμβάνοντας τις διαδρομές στο άλσος του Αγ. Δημητρίου.

Η επιτυχής έκβαση των δύο αγώνων αναδεικνύει για άλλη μία φορά τα θετικά μηνύματα που απορρέουν από την ενασχόληση με τον μαζικό λαϊκό Αθλητισμό και ταυτόχρονα αποδεικνύει την συνεχή προσπάθειά μας να καλλιεργούμε το αθλητικό πνεύμα και τον υγιή ανταγωνισμό, ως στάσεις ζωής.

Ευχαριστούμε όλους όσοι προσήλθαν και συμμετείχαν με πνεύμα ευγενούς άμιλλας στους αγώνες, αλλά και τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο “Οδυσσέας”, με τον οποίο είχαμε για άλλη μία φορά μία όμορφη και θετική συνεργασία.

Επίσκεψη στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής Τέχνης

Επίσκεψη στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής Τέχνης

Το Τμήμα Κεραμικής του Δήμου Πετρούπολης επισκέφθηκε την Κυριακή 15 Απριλίου 2019 το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής Τέχνης. Το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής – Ίδρυμα Oικ. Γ. Ψαροπούλου είναι ένας μουσειακός, ερευνητικός και εκπαιδευτικός οργανισμός αφιερωμένος στην ελληνική παραδοσιακή κεραμική των νεότερων χρόνων (16ος – 20ος αιώνας). Συμμετείχαν μαθήτριες των προχωρημένων τμημάτων του Εργαστηρίου Κεραμικής του Δήμου με την παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Βάσω Πουλογιαννοπούλου και της καθηγήτριας Κεραμικής του Δήμου Αντιγόνης Πανταζή. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και χάραξαν σε πλακάκια βυζαντινά σχέδια κεραμικής. Η ξενάγηση έγινε από τον διευθυντή του Μουσείου, κύριο Νίκο Λιάρο. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (2019)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (2019)

Σύμφωνα με την αρ. 7/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, παραχωρούνται δωρεάν τα γήπεδα τένις στο Άλσος του Αγ. Δημητρίου για χρήση των δημοτών/κατοίκων του δήμου Πετρούπολης.

Η διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, είναι η εξής:

Πρώτα θα πρέπει να εκδώσει Κάρτα Αθλουμένου, προσκομίζοντας στην Γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Βεβαίωση Καρδιολόγου ή Παθολόγου (για δυνατότητα συμμετοχής σε άθληση).

  2. Λογαριασμό ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ (φωτοτυπία), από τον οποίο θα προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας.

  3. Ταυτότητα ή Πιστοποιητικό γεννήσεων (για όσους δεν έχουν ακόμα ταυτότητα).

  4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί ατομικής ευθύνης άθλησης και χρησιμοποίησης των εν λόγω εγκαταστάσεων, καλής χρήσης των γηπέδων και των λοιπών χώρων, τήρηση του ωραρίου παραχώρησης και συμμόρφωση στις υποδείξεις του προσωπικού.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τη Γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου (210 50 62 961), κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 13.00

Απόγευμα: Δευτέρα έως Παρασκευή: 15.00 – 20.00

Οι κάτοχοι της κάρτας μπορούν κατόπιν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ομίλου Αντισφαίρισης Πετρούπολης (210 50 58 886), ώστε με την Κάρτα Αθλουμένου να παραλαμβάνουν κωδικό αριθμό που παρέχει πρόσβαση στην ψηφιακή εφαρμογή. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να λάβουν υπόψη τους τα παρακάτω:

  1. Η χρήση των γηπέδων τένις είναι απολύτως δωρεάν.

  2. Ο κάθε αθλούμενος μπορεί να χρησιμοποιεί τα γήπεδα δύο (2) φορές την εβδομάδα με ωριαία χρήση τους κάθε φορά και η οποία δεν θα είναι συνεχόμενη.

  3. Σε περίπτωση πραγματοποίησης αγώνων τα γήπεδα δεν θα διατίθενται.

  4. Η όλη διαδικασία κράτησης γηπέδου για χρήση δημότη/κατοίκου πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, με δυνατότητα χρήσης των γηπέδων σε εβδομαδιαία βάση.

  5. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας των γηπέδων για χρήση των ενδιαφερομένων δημοτών/κατοίκων είναι η εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή:

από 09:00 έως 15:00 με χρήση πέντε (5) γηπέδων

από 15:30 έως 20:30 με χρήση ενός (1) γηπέδου

από 21:00 έως 24:00 με χρήση τριών (3) γηπέδων

Σάββατο: από 16:00 έως 23:00 με χρήση πέντε (5) γηπέδων

Κυριακή: από 09:00 έως 23:00 με χρήση πέντε (5) γηπέδων

Αθλητική Άνοιξη 2019

Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα Χειμερινού Κινηματογράφου 2018

dimos-petroupolis
odeio logo mikro
dramatiki

Η δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων

Έργα από έκθεση εργαστηρίου κεραμικής

Έργα ενηλίκων εικαστικού εργαστηρίου

Μακέτες εικαστικού εργαστηρίου

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Δημοτικού Ωδείου

Συνεργασίες