Πλοήγηση: Αρχή

"Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ"

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00, θα προβληθεί στο Κινηματοθέατρο "Πετρούπολις" στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Αθανασίου Διάκου & Μπουμπουλίνας), η ταινία του Νίκου Κορνήλιου με τίτλο "Η Τέχνη Καταστρέφει" - "Back Held Hands".
Παίζουν: Aurora Marion, Katia Leclerc O' Wallis, Κώστας Αρζόγλου, Estelle Marion

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Η Τέχνη, ως γνωστόν, σώζει. Επίσης, πίσω από την Τέχνη -την ισχυρότερη μορφή εξουσίας, τη λεγόμενη «πνευματική»- έχουν καλυφθεί εγκλήματα κατά της ζωής, της ζωής ανθρώπων που βρέθηκαν δίπλα στους καλλιτέχνες. Ιδιαίτερα οι «μεγαλοφυείς» δημιουργοί χαίρουν μιας ιδιότυπης ασυλίας, της ασυλίας του Ωραίου. Αυτή η αντίφαση -να δημιουργείς ομορφιά σκορπίζοντας γύρω καταστροφή- είναι το θέμα αυτής της ταινίας μέσα από τις σχέσεις μιας οικογένειας ηθοποιών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας.

Δείτε την υπόθεση και το trailer της ταινίας, στην ιστοσελίδα της Κινηματογραφικής Λέσχης Πετρούπολης: https://www.cinepetroupolis.gr/2020/01/back-held-hands.html

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΑΣ ΜΙΝΩΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΑΣ ΜΙΝΩΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατο του Μίνωα Βολανάκη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, εκδήλωση-αφιέρωμα που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με το Σωματείο «Φίλοι του Μίνωα Βολανάκη» για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο Μίνως Βολανάκης ήταν ο εμπνευστής της κατασκευής του Θεάτρου Πέτρας στο χώρο του πρώην Λατομείου πάνω από το Καμίνι.
Τη δεκαετία του 80′ μαζί με την τότε Υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, δημιούργησαν το Θέατρο Πέτρας αλλάζοντας έτσι τον πολιτιστικό χάρτη της Δυτικής Αττικής.

Ηταν μια ξεχωριστή βραδιά με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές, αναλυτές για την προσωπικότητα και το έργο του πολιτιστικού ευεργέτη της πόλης μας, του οραματιστή και δημιουργού του θεάτρου Πέτρας, του εμβληματικού Μίνωα Βολανάκη.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού Χρυσάνθη Παχίδου, που είχε την ιδέα της εκδήλωσης. Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία το Μιχάλη Παπαμιχάλη (σκηνοθέτη), αντιπρόεδρο του “Σωματείου Φίλοι Μίνωα Βολανάκη” και τον Βασίλη Κονταξή για τη σκηνοθετική και οργανωτική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια μίλησε για τον σπουδαίο θεατράνθρωπο ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος, ο οποίος μεταξύ άλλων, εξήρε το έργο του Μίνωα Βολανάκη που είχε όπως είπε τη «θεία έμπνευση» να αξιοποιήσει το χώρο του Λατομείου στην Πετρούπολη και να ιδρύσει το Θέατρο Πέτρας, του οποίου ήταν καλλιτεχνικός Διευθυντής τα πρώτα χρόνια!

Ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Γιώγος παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη που άφησε ο αείμνηστος Μίνωας Βολανάκης, ενώ παρότρυνε μεταξύ άλλων να κατασκευαστεί η είσοδος του Θεάτρου και να διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος.

Ακολούθησαν, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Νίκος Κολοβός, η Θεατρολόγος Κωνσταντίνα Σταματογιαννάκη, οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου, Μπέτυ Αρβανίτη και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.

dramatiki

Απο τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 αρχίζουν τα μαθήματα στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Δήμου μας, με ανανεωμένο και σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές με καινοτόμες ιδέες.
Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και για τα 3 έτη σπουδών.
Εγγραφές καθημερινά από τις 17.00 έως τις 20.00.
dimos-petroupolis
odeio logo mikro
dramatiki

Η Φιλαρμονική μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2019

Η δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων

Έργα από έκθεση εργαστηρίου αγιογραφίας 2019

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Δημοτικού Ωδείου

Συνεργασίες